krovstvo

Pločevinaste kritine

  • PDF
DECRA

decra-ploscaDecraStreha_decra_1 je skandinavska strešna kritina, ki je v Sloveniji prisotna že od leta 1987. Izdelana je po strogih merilih kakovosti v skladu s standardom ISO 9001. Vsaka plošča ima kontrolno številko. Osnova kritine je 0,45 mm galvansko alucinkana jeklena pločevina, ki je na obeh straneh zaščitena s protikorizijskim premazom. Na spodnji strani je plast poliestrskega laka, na vrhnji pa akrilna smola in posip iz mineralnega granulata. Primerna je za vse vrste streh z ostrešji, ki imajo nagib nad 8°. Hisa_decra_1Poleg osnovnih strešnih plošč sistem nudi tudi vse potrebne dodatne elemente za zaključevanje vseh detajlov strehe. Strehe pokrite z Decra kritino so izredno lahke zelo odporne na točo in močna vetrovna neurja.
Za streho Decra, postavljeno v skladu z zahtevanimi navodili proizvajalca, velja 30-letno jamstvo.


ITALPANELI

italpannelli-zStrešnaHisa_italpanel pločevina trapezne oblike iz jekla ali aluminija, ki ima vgrajeno toplotno in zvočno izolacijo. Primerna je za pokrivanje ravnih in poševnih streh, kot tudi za zidne obloge. Dobavljiva je v različnih barvah in različni debelini izolacije. Plošče so izredno lahke (7 kg/m2), dobavljive do dolžine 12 m2.METRAPAN

metrapanOsnovathumb_metrapan.jpg plošč je jeklena pocinkana pločevina različnih debelin (od 0,5 mm in več) z izolacijo ali brez, v obliki trapeza ali klasičnega strešnika. Pločevina, ki ji 25 mikronov nanosa barve ter nanos cinka, daje dolgo življenjsko dobo. Je lahka kritina, saj s 30 mm izolacije tehta le 6,9 kg/m2 . Plošče potekajo od slemena do kapa v enem kosu. Pri zamenjavi kritine lahko strešna podkonstrukcija ostane enaka kot pri prvotni kritini. Ker ima visoko nosilnost je primerna za naklone streh nad 4°. Plošče so odporne proti snegu, toči, močnim vetrovom in drugim vremenskim razmeram. Po lestvici RAL so dobavljive v različnih barvah.


TRIMO

trimo.jpgStrešna kritina TPO Dom je sestavljena iz pocinkane, obarvane, profilirane jeklene pločevine z 8 do 10 mm debelim poliuretanskim obrizgom, ki thumb_Hisa-trimo.jpgpreprečuje nastajanje kondenza in podaljšuje življenjsko dobo tako kritini kot ostrešju. Kritina je primerna za izvedbo streh z naklonom, ločnih ter ostalih oblikovno kombiniranih streh. Primerna je za naklone streh nad 6 stopinj. TPO Dom je na voljo v čokoladno-rjavi, rdeči RAL 3009, beli RAL 9002 in srebrni RAL 9006.
Strešna kritina TPO 1000 je lahka gradbena plošča namenjena za pokrivanje streh in oblaganje fasad neogrevanih objektov ali kot končna obloga prezračevanih streh in fasad. Izdelana je iz pocinkane in obarvane jeklene pločevine z 8-10 mm poliuretanskim obrizgom, ki preprečuje nastajanje kondenza. Trapezi so polnjeni z negorljivo mineralno volno. Na spodnji strani je plošča zaključena z aluminijasto folijo. Plošče so odporne na leteči ogenj (2000/553/EC) in ne širijo plamena. TPO 1000 je na voljo v čokoladno-rjavi, rdeči RAL 3009, beli RAL 9002, srebrni RAL 9006.

 

 

 

You are here Krovska dela Pločevinaste kritine